Столична влада відзвітувала про виконання бюджету

Столична влада відзвітувала про виконання бюджету

За півроку бюджет міста виконали на 102,4%

За січень-червень до бюджету Києва надійшло 22,7 млрд грн (у тому числі 20,6 млрд грн – до загального та 2,1 млрд – до спеціального фонду бюджету) податків, зборів і трансфертів із державного бюджету, що склало 102,4% річного плану.

Про це з посиланням на результати фінансового звіту розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє «Главком».

За його словами, приріст надходжень до бюджету за шість місяців поточного року склав 24% відносно аналогічного періоду минулого року. Податку на доходи фізичних осіб надійшло на суму 6 666,7 млн грн.

«У прирості маємо 1 618,4 млн грн, або 132,1% росту до аналогічного періоду минулого року. Щодо плати за землю, то маємо 2 534,9 млн грн, тобто +108,6 млн грн або 104,4% росту. Надходження від єдиного податку становлять 1 950,2 млн грн, тобто +486,3 млн грн і 133,2% росту до аналогічного періоду 2016 року», – розповів перший заступник голови КМДА.

Він переконаний: чи не найінформативнішим показником роботи будь-якої установи є фінансові показники. Адже саме вони дозволяють беземоційно виміряти ефективність роботи.

«Звичайно, на поточний період ми запланували багато справ і видатків, тож надходжень має бути чимало. Упродовж тривалого періоду ми впевнено демонструємо хороший приріст, і це, безумовно, ознака якісної роботи», – вважає Геннадій Пліс.

Він сподівається, що цьогорічний бюджет буде розумним і збалансованим.

«Ми завжди намагаємося працювати з бюджетом відповідально, адже це кошти киян, кошти, які мають планомірно розвивати місто. Цього року ми приймали «Євробачення», готуємося приймати Лігу Чемпіонів, запланували багато загальноміських тематичних і дозвіллєвих заходів. Та я маю надію, що і надходження, і витрати будуть у рамках відповідальної політики, яка вже стала ознакою команди мера», – підкреслив Геннадій Пліс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: