Столична влада залишить киян без гарячої води під час карантину

Столична влада залишить киян без гарячої води під час карантину

З 9 квітня у Києві починаються гідравлічні випробування тепломереж

Із завтрашнього дня у Києві розпочнуться гідравлічних випробувань теплових мереж, під час яких у будинках буде відсутнє гаряче водопостачання. Про це під час онлайн-брифінгу сьогодні заявив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.

«З завтрашнього дня ми починаємо гідравлічні випробування, починаємо тестувати те обладнання, яке на сьогодні є в наявності у Київтеплоенерго, в інших теплопостачальних компаній», - сказав він.

Пантелеєв зазначив, що проведення гідравлічних випробувань – «це не примха міської влади, а технологічна необхідність та вимога чинного законодавства, яке визначає порядок і терміни проведення випробувань». «Це, в першу чергу, дозволяє уникнути багатьох аварійних ситуацій на старті опалювального сезону», – пояснив він.

Пантелеєв повідомив, що столична влада планує звернутись до Кабінету міністрів України з пропозицією змінити формат проведення гідравлічних випробувань теплових мереж. Так, відповідні зміни необхідно вносити у профільне законодавство, щоб зменшити терміни, коли в будинку відсутня послуга гарячого водопостачання під час проведення тестувань трубопроводів.

«Ми пропонуємо змінювати формат проведення випробувань і підготували звернення до КМУ з проханням внести зміни у профільне законодавство. Це дасть змогу скоротити періоди проведення випробувань», – сказав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, станом на 8 квітня у Києві вже відключили від опалення 99% житлових будинків.

За даними столичної влади, протягом опалювального сезону кияни на гарячій воді та опаленні зекономили 1,5 мільярди гривень. У середньому київська родина за сезон теплопостачання зекономила 1600 гривень, завдяки дії так званої газової знижки. 

Як повідомлялося, у рахунках на оплату житлово-комунальних послуг за березень, які кияни отримають у квітні, з’явиться окремий рядок із внесками за обслуговування загальнобудинкових лічильників тепла і гарячої води.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: