У Київській області зафіксовано спалах кору

У Київській області зафіксовано спалах кору

Учні шкіл міст Українка та Боярка потрапили до лікарні з підозрою на кір

У Київській області одразу в двох районах було зафіксовано спалах кору: в м. Українка на Обухівщині та у м. Боярка Києво-Святошинського району. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Київської облдержадміністрації.

«За останніми даним з підозрою на кір у лікувальних закладах перебуває 10 дітей з 2-Б класу та вчителька музики ЗОШ №1 м. Українка та ще 4 учнів Боярської ЗОШ І-ІІІ ступеню №5 також потрапили до інфекційного відділення з підозрою на кір», - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим Департаментом охорони здоров’я КОДА було скликано оперативний штаб з ліквідації захворювання на кір, яким було розроблено плани заходів. Головним лікарям відповідних лікарень доручено контролювати епідситуацію на місцях.

Зокрема, наразі забезпечується щоденний медичний нагляд за можливими контактними особами. Взято під контроль забезпечення щепленням вакцинами КПК дітей до 18 років, які могли контактувати з хворими, а у разі додаткової потреби у вакцині «Пріорикс» КПК, рекомендовано негайно інформувати Департамент охорони здоров’я.

Директор Департаменту охорони здоров’я КОДА Алла Арешкович особисто тримає на контролі стан епідеміологічної ситуації в містах Українка та Боярка і щодня до 9.30 ранку отримує інформацію від відповідних служб.

Моніторинг вестиметься до моменту стабілізації ситуації.

Оперативним штабом також наголошено про посилення інформаційно-просвітницької роботи стосовно профілактики кору серед населення через засоби масової інформації, у тому числі, і веб-ресурси місцевої влади.

Як повідомлялося, Україна отримала 800 тисяч доз вакцини проти кору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: