У Києві може з’явитися соціальний гуртожиток для дітей-сиріт

У Києві може з’явитися соціальний гуртожиток для дітей-сиріт

Гуртожиток розрахований для дітей віком від 15 до 23 років

У середу, 18 квітня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту депутати погодили створення Київського міського соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомляє прес-служба Київради.

«Проблема відсутності житла у дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування часто стає причиною їхньої соціальної дезорієнтації, бродяжництва, протиправної поведінки. Місто просто зобов’язане подбати про таких дітей і провести їх у доросле життя з усіма навиками, що може забезпечити соціальний гуртожиток. Він розрахований для дітей віком від 15 до 23 років. Там надаватимуть психологічну допомогу, інформаційні послуги, забезпечуватимуть допомогу в матеріальному супроводі, щоб забезпечити їхню соціальну адаптацію», - зауважила голова постійної комісії Київради з питань освіти Ганна Старостенко. 

За словами начальника Служби в справах дітей та сім’ї Валерія Танцюри, гуртожиток розрахований приблизно на 30 місць, приміщення зараз належить соціальній службі Києва і знаходиться на вулиці Порика, 13-Б. Таким чином, діти, які закінчили професійні навчальні заклади або продовжують навчатися, можуть бути забезпеченні тимчасовим житлом і проходити підготовку до самостійного життя», - зазначив начальник Служби.

Відповідний проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань власності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: