У Києві серед безробітних жінок – 90% з вищою освітою

У Києві серед безробітних жінок – 90% з вищою освітою

У столиці серед безробітних 60% становлять жінки

Протягом січня-лютого 2018 року у Києві серед 12,6 тисяч зареєстрованих безробітних переважали жінки, частка яких становила 60%, або 7,5 тисяч осіб.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

«Протягом січня-лютого 2018 року послуги столичної служби зайнятості отримали 12,6 тисяч зареєстрованих безробітних, зокрема 60% (7,5 тис. осіб) жінок та 40% (5,1 тис. осіб) чоловіків», - зазначив він.

Білич зауважив, що серед жінок, які перебувають на обліку в столичній службі зайнятості, 90% з вищою освітою.

«Серед осіб, які перебувають на обліку, жінки віком від 35 до 50 років становлять 44%, молодь у віці до 35 років становить 34%, 22% складають особи жіночої статі, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років», - розповів директор КМЦЗ.

Крім цього, він підкреслив, що служба зайнятості допомагає з пошуком роботи жінкам з неповнолітніми дітьми та з інвалідністю.

Так, протягом 2017 року за допомогою столичної служби зайнятості працевлаштовано 3,6 тис. громадян, які належать до соціально незахищених верств населення, зокрема майже 0,5 тис. жінок з неповнолітніми дітьми.         

Також протягом 2017 року було працевлаштовано 137 безробітних жінок з інвалідністю. За два місяці поточного року отримали роботу 24 особи.

Білич додав, що службою зайнятості проводиться робота з працевлаштування осіб старше 40 років. Зокрема, такій категорії пропонується перенавчитися на нову спеціальність, а також відвідати різноманітні тренінги.

«Фахівці служби зайнятості пропонують працевлаштування зазначеній категорії за фахом, проте не секрет, що особам старше 40 років часто відмовляють у працевлаштуванні, тому жінкам пропонують відвідати різноманітні семінари з техніки пошуку роботи, пропонують швидко та якісно перенавчитися на нову спеціальність, затребувану на ринку праці. Фахівці служби зайнятості співпрацюють з громадськими організаціями, які проводять різноманітні тренінги для жінок», - розповів Білич.

Також, за його словами, жінки стали частіше обирати «чоловічі» професії.

«Скасування списку «нежіночих» професій сприятиме захисту прав людини. Більшість цивілізованих країн давно відмовилися від кар’єрних заборон за статевою ознакою. Українські жінки не мали права працювати в цілих галузях економіки, і це таким чином звужувало їх економічну діяльність і, звичайно, вони не могли далі просуватися в своїй кар’єрі. Наприклад, жінка не мала права водити автобус, поїзд, метро. В авіаційній сфері були заборони. Жінка могла працювати лише стюардесою, а керувати літаком не могла. Тому буде збільшуватися кількість жінок, які обиратимуть «чоловічі» професії», - зазначив він.

Читайте також Де на Київщині можна влаштуватися на роботу: ТОП-10 вакансій

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: