У Києві судитимуть луганчанина, який «замінував» потяг київського метро

У Києві судитимуть луганчанина, який «замінував» потяг київського метро
Зловмисник повідомив про вибухівку в потязі, який рухався до станції метро «Хрещатик»
Фото ілюстративне з відкритих джерел

«Мінеру» загрожує до шести років позбавлення волі

Столичні слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який надав неправдиву інформацію про замінування станції метро «Хрещатик».

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Наприкінці листопада минулого року до чергової частини столичного главку зателефонував чоловік та повідомив про те, що потяг, який рухається до станції метро «Хрещатик», зірветься через дванадцять хвилин. Негайно призупинили рух поїздів, поліцейські евакуювали пасажирів та закрили вхід на станцію.

Як розповів заступник начальника – начальник слідчого відділу управління поліції в метрополітені Олексій Журавель, працівники профільних служб, які працювали на станції столичної підземки, будь-яких небезпечних предметів не виявили.

«У ході оперативно-розшукових заходів ми встановили особу «мінера» та згодом його затримали. Ним виявився раніше не судимий луганчанин, 1979 року народження. За процесуального керівництва місцевої прокуратури №7 ми повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід – нічний домашній арешт», – повідомив правоохоронець.

Наразі слідчі управління поліції в метрополітені завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт разом із матеріалами кримінального провадження до суду.

Фігуранту за скоєний злочин загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року ввечері станція Київського метрополітену «Хрещатик», а також пересадка, були закриті для пасажирів у зв'язку з анонімним повідомленням про замінування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: