У Києві судитимуть за хабар чиновницю державної виконавчої служби

У Києві судитимуть за хабар чиновницю державної виконавчої служби

Посадовець вимагала та одержала неправомірну вигоду від громадянки за вирішення питання щодо зняття арешту з квартири боржника

Київською місцевою прокуратурою №5 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно головного державного виконавця Святошинського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Установлено, що жінка-посадовець вимагала та одержала неправомірну вигоду у сумі 23 тис. гривень від громадянки за вирішення питання щодо зняття арешту з квартири боржника. Для отримання грошей у якості посередника чиновниця залучила свою знайому.

За результатами слідства, 07.02.2018 працівники Київської місцевої прокуратури №5 спільно із співробітниками СБУ та Національної поліції України затримали обох зловмисниць «на гарячому» одразу після одержання обумовленої суми.

На даний час обвинувальний акт відносно згаданих осіб скеровано для розгляду по суті до Святошинського районного суду Києва. Жінці-посадовцю інкриміновано ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) КК України, її спільниці – пособництво у вчиненні цього злочину (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: