У Києві вже нарахували більше тисячі мільйонерів

У Києві вже нарахували більше тисячі мільйонерів

Загалом столичні мільйонери задекларували 9,555 млрд гривень

Станом на 23 квітня з офіційними шістьма нулями у поданих деклараціях наразі налічується 1092 киянина, що на четверть більше ніж торік. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Києві з посиланням на інформацію начальника управління Людмили Демченко.

«Традиційно, найбільша кількість столичних мільйонерів проживають у Печерському (219), Шевченківському (191) та Голосіївському (122) районах столиці. Загалом вони задекларували 9 мільярдів 555 мільйонів гривень, що майже на 60% більше ніж у минулому році та мають сплатити податку на доходи фізичних осіб в сумі понад 451 мільйон гривень і майже 48 мільйонів гривень військового збору», – розповіла вона.

7_31

За словами Демченко, у Києві кампанія «Декларування доходів – 2018» має свої цікаві факти. Понад 62% всіх декларацій про майновий стан та доходи наразі подаються представницями слабкої статі. Поряд з майже 62% чоловіків лідирують серед категорії платників, які отримали дохід в понад 1 мільйон гривень. 

8_19

Наймолодшим киянином серед тих, хто значиться у цьогоріч поданих деклараціях про доходи, є 4-річний мешканець Дарницького району, який отримав спадок в кілька десятків тисяч гривень. Найстаршим – 89-річний мешканець Печерського району, який також отримав дохід у вигляді спадщини, проте вже на суму в понад півмільйона гривень.

Керівник столичного управління фіскальної служби повідомила, що від початку 2018 року у Києві вже подано понад 11 тисяч декларацій про майновий стан та доходи із загальною сумою задекларованого доходу в 11 мільярдів 62 мільйони гривень. За поданими деклараціями до бюджету мають надійти понад 507 мільйонів гривень ПДФО та близько 55 мільйонів гривень військового збору.

9_16

«Якщо попередньо оцінювати динаміку декларування, то, слід зазначити, що кількість декларацій, поданих на цей момент, суттєво зменшилась у порівнянні з показниками минулого року. Проте задекларовані киянами доходи і відповідно, визначені до сплати податки значно зросли – на 3,6 мільярда гривень збільшились статки киян та майже у 2,5 рази зросли визначені до сплати суми ПДФО та військового збору. Також, досить позитивним є факт подання майже кожним десятим киянином вказаної декларації у електронному вигляді», – зауважила головний податківець столиці.

Демченко закцентувала увагу, що в українців залишилось зовсім обмаль часу, щоб встигнути виконати свій конституційний обов’язок – кампанія декларування доходів завершується 1 травня 2018 року.

Про декларації інших чиновників та політиків читайте тут: Е-декларування

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: