У Київраді підрахували, скільки недоотримає бюджет столиці через коронавірус

У Київраді підрахували, скільки недоотримає бюджет столиці через коронавірус

Втрати бюджету столиці перевищуватимуть 4 млрд грн

Через епідемію коронавірусу бюджет Києва недоотримає 4,2 млрд гривень. Зокрема, 1,2 млрд грн - від податків на нерухоме майно та земельного податку, а також до 3 млрд грн - від податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook депутат Київради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий, 

За його словами, від оренди комунального майна столичний бюджет теж недоотримає близько 20 млн грн.

Нагадаємо, що Київрада своїм рішенням дала 50% знижку тим, хто орендує комунальне майно і, таким чином, зменшила навантаження на підприємців.

Також рекламодавці отримали знижку на розташування зовнішньої реклами. Недоотримання внаслідок цього складе 40 млн грн.

Ймовірно, це змусить Київраду вже в червні знову переглядати столичний кошторис за рахунок скорочення капітальних видатків. Одна із ключових задач – спрямування ще більше коштів на медицину. Тому видаткову частину можуть скоротити за рахунок капітальних видатків. Це означатиме, що деякі ремонти шкіл, дитсадків, житлових будинків чи інфраструктури доведеться відкласти до кращих часів.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що через пандемію коронавірусу Київ втратив уже понад мільярд гривень і не виключено, що втрати можуть бути більшими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: