У киян приймають на утилізацію стару техніку: що і де можна здати (адреси)

У киян приймають на утилізацію стару техніку: що і де можна здати (адреси)

Утилізацією небезпечних відходів займається спеціалізоване підприємство

Впродовж жовтня жителі Києва і передмістя можуть здати свою відпрацьовану техніку та електроніку на утилізацію до Центру управління відходами безкоштовно. Про це повідомляється на сторінці Центра у Facebook.

Як це можна зробити

Можна привезти свою електроніку за адресою м. Київ, вул. Полковника Шутова,16. Пн-Пт 9:00 - 18:00. Але слід попередити про візит у повідомлення. Кожного вечора машина Центра управління відходами буде забирати техніку та відвозити на утилізацію. 

Також можна привезти техніку на громадську станцію сортування «Україна без сміття» за адресою вул. Саперно-Слобідська,25. Вт - Пт 14:00-20:00, СБ - Нд: 10:00-14:00.

️Що можна принести

Можна здати будь-яку побутову техніку та електроніку, дроти, зарядні пристрої, навушники, флешки. При цьому на громадську станцію сортування «Україна без сміття» можна принести тільки негабаритну техніку вагою до 3 кг.

Чому електроніку важливо утилізувати правильно

Електронне обладнання, побутова та офісна техніка класифікуються як небезпечні відходи через вміст ртуті, кадмію, свинцю, олова, нікелю та інших хімічних елементів і сполук. Утилізацією таких відходів має займатися спеціалізоване підприємство, що забезпечить повернення 80% компонентів у виробничий цикл. У протилежному випадку всі ці речовини і сполуки з високою вірогідністю потраплять у воду та ґрунт і будуть завдавати шкоди навколишньому середовищу і людям.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: