У Кличка нарешті погодили реставрацію Центрального гастроному, що згорів

У Кличка нарешті погодили реставрацію Центрального гастроному, що згорів
Будівля колишнього Центрального гастроному на Хрещатику, 40/1 згоріла 20 червня 2017 року
Фото: Главком

Невдовзі будуть розпочаті протиаварійні та реставраційні роботи пам’ятки архітектури

Департамент охорони культурної спадщини КМДА розглянув і погодив реставрацію пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення на вул. Хрещатик, 40/1. Відповідне погодження підписав директор Департаменту Олександр Никоряк.

«Департамент охорони культурної спадщини розглянув питання щодо погодження «Проекту першочергових протиаварійних робіт на пам’ятці архітектури та містобудування місцевого значення на вул. Хрещатик, 40/1» і, діючи в межах наданих повноважень, за умови дотримання вимог чинного законодавства та інших діючих нормативно-правових документів, цим листом погоджує реставраційну частину наданого проекту», – ідеться у листі.

Дозвіл на проведення робіт необхідно отримати у Департаменті охорони культурної спадщини. У разі необхідності, дозвіл на проведення будівельних земляних робіт, у т. ч. робіт із прокладання інженерних мереж, отримати у Міністерстві культури – центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини.

«Уже невдовзі будуть розпочаті протиаварійні та реставраційні роботи. Таки є соціально відповідальні представники бізнесу, яким не байдуже наше місто, наше історичне і культурне надбання. Я би радив поквапитися й іншим приватним власникам пам’яток. Оскільки невдовзі Верховна Рада посилить відповідальність за доведення до руйнації пам’яток, і штрафами у півтори тисячі гривень вже не відбутися», – прокоментував директор Департаменту Олександр Никоряк.

Нагадаємо, будівля колишнього Центрального гастроному на Хрещатику, 40/1 згоріла 20 червня 2017 року.

Власник будівлі заявив, що причинами загоряння стали погодні умови, які в 20 червня відрізнялись особливою пожежонебезпечністю. 

Читайте також матеріал 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: