У лікарнях Києва з діагнозом пневмонія перебувають майже 400 хворих

У лікарнях Києва з діагнозом пневмонія перебувають майже 400 хворих
Пневмонії можуть бути наслідком ускладнень від коронавірусу

У всіх пацієнтів з пневмонією відібрали зразки для проведення лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу

У медичних закладах Києва розпочали практику обов’язкового тестування всіх хворих на різні види пневмонії. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«У медичних закладах столиці розпочали практику обов’язкового тестування всіх хворих на різні види пневмонії. Тести, що визначають наявність коронавірусу, сьогодні в лікарнях Києва є. Хочу наголосити: в столичних лікарнях з діагнозом пневмонія сьогодні перебувають майже 400 хворих. У всіх пацієнтів вже відібрали зразки для проведення лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу, - повідомив мер. - Як зазначають лікарі, далеко не всі випадки пневмонії – це наслідки ускладнень від коронавірусу».

Кличко також навів дані фахівців щодо світової статистики захворювань на пневмонію. Так, щороку на пневмонію в світі хворіють майже 450 мільйонів людей. А це – 7% населення планети. Пневмонія стає причиною близько 4 мільйонів смертей кожного року.  

«Ця інформація до того, що треба уважно ставитися до свого здоров’я. І при перших ознаках хвороби, зокрема, підозри на запалення легень, одразу звертатися до лікаря», - закликав киян Кличко.

Нагадаємо, за даними Держстату, у січні 2020 року від грипу та пневмонії в Україні померла 621 особа.

Як повідомлялося, за даними Центру громадського здоров'я, станом на 10:00 3 квітня, у Києві 180 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві зросла на 20 осіб.

Кличко повідомив про 28 нових випадків COVID-19 за останню добу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: