У селі Підгірці на Київщині сільрада провела мільйонний тендер за чотири хвилини

У селі Підгірці на Київщині сільрада провела мільйонний тендер за чотири хвилини

Київська влада виділила Підгірцям 9 млн грн в якості компенсації за сміття, яке звозиться сюди з мегаполісу

Село Підгірці (Обухівський район Київської обл.,) сумнозвісне своїм сміттєзвалищем, куди надходять побутові відходи зі столиці. Розслідування, проведене журналістами «Стоп корупції» встановило, що чиновники сільради примудрилися провести багатомільйонний тендер, який визначив переможця-підрядника буквально за кілька хвилин.

У грудні минулого року київська влада виділила Підгірцям 9 млн грн в якості компенсації за сміття, яке звозиться сюди з мегаполісу. У селі існує маса проблем, в тому числі з екологією і школою. Остання, крім свого села, обслуговує ще два і об'єднана з дитячим садком. Школа розрахована на сто учнів, а за фактом в ній навчаються 170 учнів. При цьому гроші, що надійшли, сільрада чомусь вирішила витратити на ремонт дороги.

Провести електронні торги і вибрати переможця вдалося всього за 4 хвилини. При цьому місцева громада взагалі не знала про перерахування грошей з Києва і вже тим більше не підозрювала, на що ці кошти будуть витрачені.

«Переміщення» грошей на користь одного безальтернативного підрядника зацікавило журналістів і контролюючі органи, в тому числі прокуратуру, яка почала перевірку.

Що стосується якості проведених робіт, то журналісти виїхали в село, де виявили та зафіксували на дорозі величезні і глибокі тріщини, а з часу ремонту пройшло всього кілька місяців. В інтерв'ю місцеві жителі кажуть, що насправді оновлення дорожнього полотна проводилося раніше, ніж пройшов тендер. Журналісти резонно припускають, що останні роботи пройшли лише тільки на папері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: