У ТРЦ переконують, що здатні забезпечити безпеку покупців краще, ніж інші об'єкти торгівлі

У ТРЦ переконують, що здатні забезпечити безпеку покупців краще, ніж інші об'єкти торгівлі
Торгово-розважальні центри в Києві відкриватимуть під час наступного етапу зняття обмежень

Більшість магазинів у ТРЦ орендують площі до 300 кв. м і могли б почати роботу з дотриманням вимог безпеки

Торгово-розважальні центри здатні набагато краще забезпечити безпеку покупців, ніж інші об'єкти торгівлі, роботу яких дозволили в рамках пом'якшення карантину. Про це заявив власник Malls Club Артем Шлапак.

«Сучасні торгові центри - це найбезпечніші місця в даний момент з точки зору здійснення покупок і шопінгу. Тому що торгові центри, по-перше, побудовані з дотриманням сучасних норм, по-друге, вони експлуатуються з урахуванням сучасних вимог, професійними командами. І експлуатація об'єктів, і клінінг об'єктів проводяться за допомогою сучасних компаній. Відповідно, менеджмент торгових центрів - досить сучасні менеджери, які розуміють проблематику, і вони абсолютно чітко можуть забезпечити безпечне перебування людей в торговому центрі. На відміну, наприклад, від тих же ринків», - сказав Шлапак.

За його словами, зняття обмежень за критерієм розміру площі торгового об'єкта недоцільне. Крім того, він підкреслив, що більшість магазинів у ТРЦ орендують площі до 300 квадратних метрів, і могли б почати роботу з дотриманням встановлених владою вимог безпеки, зокрема щодо обмеження кількості відвідувачів.

«Логіка влади така, що вони вважають, що торговий центр - це зосередження людей. Але якщо торговим центрам чітко дати певні умови, правила та вимоги, то зосередження людей, масових скупчень можна уникнути дуже легко. А самі орендарі, які знаходяться в торговому центрі, як правило, працюють в розмірі від 100 до 300 квадратних метрів. Тому вони могли б абсолютно також спокійно працювати», - підкреслив Шлапак.

На його думку, розважальна зона в ТРЦ, де можливе масове скупчення відвідувачів, на даному етапі повинна бути закрита, інші ж можуть працювати у відповідності з вимогами.

Нагадаємо, з 11 травня уряд зняв ряд обмежень, пов'язаних з карантином, зокрема дозволена торгівля непродовольчими товарами в магазинах, в тому числі на території великих торгово-розважальних центрів, проте в Києві за рішенням місцевої влади, ТРЦ будуть відкриті тільки під час наступного етапу послаблення карантину.

Як відомо, з 12 травня у Києві запроваджено перший етап послаблення обмежувальних заходів. Мер Віталій Кличко показав ролик, в якому продемонстрував, що Київ відкриває 12 травня

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: