Вдень і вночі без вихідних: як і чим дезінфікують столичні дороги і транспорт (фото)

Вдень і вночі без вихідних: як і чим дезінфікують столичні дороги і транспорт (фото)
Для миття вулиць і доріг використовують спеціальні шампуні
Фото: КМДА

Щодня 50 поливомийних машин задіяні до миття столичних вулиць

Санітарна обробка, миття та дезінфекція об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури, рухомого наземного громадського транспорту та спецтранспорту продовжується у посиленому режимі. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

«Щодня 50 поливомийних машин задіяні до миття столичних вулиць і доріг. До 140 працівників проводять роботи з дезінфекції зупинок громадського транспорту, посадкових комплексів і підземних пішохідних переходів. У постійному режимі 4 тролейбусні, 4 автобусні та 3 трамвайні депо забезпечують дезінфекцію наземного громадського транспорту, задіяного для перевезення пасажирів в умовах діючих обмежувальних заходів», – розповів Осипов.

Також обов’язкову дезінфекцію проходить і весь спецтранспорт комунальних підприємств дорожньо-транспортної галузі, зокрема, техніка, задіяна до ремонтних робіт, евакуатори тощо.

Для дезінфекції зупинок громадського транспорту, поручнів і сходів підземних пішохідних переходів використовують розчин хлоргексидину, який виробляє ПрАТ «АК «Киïвводоканал». У наземному громадському транспорті здебільшого використовують дезінфікуючий засіб хлоросан. Для миття вулиць і доріг – дорожні шампуні Flordes Plus. Усі ці засоби є сертифікованими, повністю безпечними для навколишнього середовища та громадян. У той же час їхнє використання мінімізує ризик поширення інфекційних захворювань у столиці.

Як повідомлялося, протягом двох днів столичні рятувальники в спеціальних захисних костюмах продезінфікували загалом 14 будинків у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Печерському та Солом'янському районах столиці, де перебували люди з підозрою на вірус Covid-19.

Як повідомлялося, станом на 9:00 13 квітня, у Києві 495 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус збільшилася на 79 осіб.

Нагадаємо, у МОЗ запевняють, що на коронавірус тестують усіх людей із симптомами.

Як повідомлялося, в Україні перевіряють на коронавірус усіх померлих від пневмонії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: