«Велюровий» карантин: Кличко вимагатиме від уряду справедливості

«Велюровий» карантин: Кличко вимагатиме від уряду справедливості
Підприємці вимагають рівних умов дотримання карантину
Фото: Громадське

Має бути чіткий план і рівні умови дотримання та послаблення обмежень, заявив Кличко

Заради безпеки людей і заради відновлення справедливості має бути чіткий план і рівні умови дотримання та послаблення обмежень. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

«Останніми днями багато дискусій та емоцій стосовно термінового і мало не тотального скасування обмежень. Повторю те, що говорив вже раніше: тут не до популізму і не до рейтингів! Діяти треба відповідально і виважено, розуміючи, що йдеться, перш за все, про здоров’я і життя людей! Так, основний удар у боротьбі із розповсюдженням вірусу прийняло на себе місцеве самоврядування... І ми вистояли вже майже два місяці. Не допустили інфекційного вибуху, який би зруйнував систему охорони здоров’я. А тепер важливо – не звести нанівець усі зусилля. Не зробити так, що вірус вирветься з-під контролю. Не допустити катастрофи і вимушеного повернення до більш суворого карантину», - наголосив Кличко.

«Що відбувається сьогодні у нас? Людей обурює несправедливість! Якщо працюють великі торгові мережі, якщо працюють окремі ресторани, - чому не може працювати малий і середній бізнес? Маленькі магазини чи кав’ярні, дотримуючись правил і безпеки? Давайте шукати і ухвалювати виважені рішення і справедливі, – сказав Кличко. - Заради безпеки і життя людей. Заради економіки і розвитку міст та держави. Не погрожувати, не застосовувати силу чи кримінальні справи, не вдаватися до популізму, а думати, перш за все, про відповідальність, яку поклали люди на владу. Люди сьогодні зневірені і стривожені. За майбутнє своїх родин, за свою роботу. За те, в якому напрямку рухається країна».

Він зазначив, що заради безпеки людей і заради відновлення справедливості має бути чіткий план і рівні умови дотримання та послаблення обмежень.  

«І сьогодні на засіданні уряду я донесу свою позицію», - наголосив Кличко.

Мер зауважив, що Київ перший етап такого плану оприлюднив. І, виходячи з епідеміологічної ситуації, сподівається запроваджувати його з 12 травня. 

«Іще раз підкреслю: треба зважувати всі ризики – і соціальні, й економічні. Не діяти поспіхом – щоб не оступитися. Я розумію, що всі втомилися від карантину і всім хочеться на волю. Але не можна нехтувати безпекою і своїм здоров’ям. До того ж у ситуації,  коли світ очікує на другу хвилю вірусу восени», - сказав Кличко.

Нагадаємо, нещодавно в Україні розгорівся неабиякий скандал через те, що київський ресторан «Велюр» попри карантин продовжує приймати VIP-гостей. Його власником є нардеп Микола Тищенко.

2 травня київські ресторатори влаштували вечірку просто неба під будівлею Офісу президента Володимира Зеленського на знак протесту проти заборони роботи літніх терас через карантин.

3 травня у центрі Києва на Майдані та під будівлею Офісу президента представники малого та середнього бізнесу влаштували мітинг під назвою #SaveФОП з вимогою до влади послабити карантин та дозволити їм заробляти.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: