Влада Київщини закрила кладовища та перенесла поминальні дні

Влада Київщини закрила кладовища та перенесла поминальні дні

Очільник Київської ОДА пропонує перенести поминальні дні на 6 червня

Влада Київської області, слідом за столичною, закрила цвинтарі на час карантину. Очільник Київської облдержадмінстрації Василь Володін звернувся до мешканців Київщини та повідомив продо перенесення поминальних днів.

На початку Володін подякував тим жителям столичного регіону, які залишилися на Великдень вдома.

«Але для подолання епідемії цього замало. У минулі вихідні правоохоронці фіксували порушення правил карантину. Через що українські науковці очікують нові піки захворюваності. Орієнтовно на кінець квітня та з 3 по 8 травня. Щоб цього не сталося, ми маємо свідомо поводитись і у цей період. З огляду на існуючу небезпеку та після обговорення з релігійними організаціями, в області поки заборонено відвідування цвинтарів. За винятком безпосередньо поховань», - зазначив Володін.

Він, зокрема, нагадав, що у християнській традиції є кілька нагод молитовного згадування померлих родичів.

«Так, 6 червня за церковним календарем це Троїцька поминальна субота. А 7 листопада Димитрівська, батьківська субота. Це крім можливості поминання померлих будь-якого дня у приватній і церковній молитві. Давайте не йти проти волі божої та турбуватися про пам’ять померлих не на шкоду здоров’я живим. Дотримуйтеся правил карантину та не хворійте», - резюмував очільник Київщини.

Нагадуємо, що столична влада домовилися з представниками конфесій перенести поминальні дні на 6 червня. Окрім того, протягом цього тижня поліцейські продовжують стежити за правопорядком біля культових споруд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: