Поминальні дні у Києві перенесено на червень

Поминальні дні у Києві перенесено на червень

Всі столичні кладовища під час карантину закриті

У поминальні дні всі кладовища Києва, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій, будуть закриті. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Поминання перенесене на 6 червня. Нагадаю, з пропозицією перенести поминальні дні виступили і представники конфесій, з якими я неодноразово зустрічався», - зазначив Кличко.

Він закликав киян залишатися вдома на Великодні свята: «Я ще раз звертаюся до киян і до всіх українців. Залишайтеся вдома на Великодні свята! Не наражайте на небезпеку себе і своїх близьких! Нам не потрібен після Великодня вибух хвороби. Я переконаний: ніхто не мріє потрапити в інфекційне відділення».

Крім того, із 16 по 20 квітня буде запроваджено посилений контроль на постах, виставлених на в'їздах до Києва.

 

Як повідомляв Центр громадського здоров'я України, станом на ранок 14 квітня, у Києві підтверджено 551 випадок Covid-19. 

Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 56 осіб. З випадків, зареєстрованих за минулу добу, ще 2 – у Києво-Печерській лаврі.

Наразі на території Києво-Печерської лаври посилені карантинні заходи. Там виставили 4 пости з правоохоронців і фахівців лабораторного центру.

Щонайменше 14 священнослужителів Києво-Печерської Лаври госпіталізовані у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19. Хоча у Лаврі це заперечують.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: