Смертельні перегони під Києвом: Дружину Чекашкіна ледь відмовили від чергового швидкісного заїзду

Смертельні перегони під Києвом: Дружину Чекашкіна ледь відмовили від чергового швидкісного заїзду

Льотчики бувають не лише в небі, а й на землі. Любителі швидкої їзди влаштовують нелегальні перегони, які щороку забирають життя десятків людей.

Минулої неділі в них загинув високопосадовець міністерства економіки. Чиновник розігнав своє авто понад 300 км на годину і не впорався з керуванням. І стало відомо те, що намагалися приховати. Це були нічні заїзди на Бориспільській трасі поблизу Києва. Місце, де встановлено купу камер спостереження, але для працівників ДАІ смертельні перегони лишилися чомусь непоміченими.

Ця трагічна ніч під Києвом змусила повірити у прокляті місця навіть реалістів – лікарів швидкої та МНСників. Потужний суперкар на єдиній в Україні швидкісній трасі на прямому освітленому відрізку влетів у відбийник. За кермом Dodge Viper загинув не простий водій – чиновник Міністерства економіки, любитель автоспорту Сергій Чекашкін. Поруч з ним – тіло фотографа Ярослава Сорокіна.

Коли рятувальники мили асфальт, на місці смертельної аварії ніхто не очікував, що за мить трапиться ще одне лихо. Мотоцикліст на повному ходу влітає в задні двері карети «швидкої», і виламує їх своїм тілом. І потім прямо в розтрощеній машині лікарі б’ються за його серце. Але все дарма.

Ошелешені свідки двох смертельних аварій не вірять своїм очам, коли в лічених метрах від них розбивається ще одна машина. Водій Chevrolet Lacetti, так само як і мотоцикліст, проігнорував знаки, що забороняли рух по смугах.

Три аварії та три жертви. Рідні загиблих не чекали, що любов до швидкої їзди приведе до такої фатальної зупинки.

Андрій Гальчинський, друг загиблого Сергія Чекашкіна, ледь стримує сльози. Разом з ним вони створювали першу в Україні Федерацію драг-рейсингу офіційних автоперегонів.

У Сергія Чекашкіна для змагань було три заряджених машини. Виступ Че Гевари, як називали його друзі, можна було побачити чи не кожної п’ятниці на столичному автодромі «Чайка». Автомобільне хобі в родині Чекашкіних поважають. Втиснути педаль газу у підлогу любить і дружина Че Гевари Ірина. Але, активно підтримуючи офіційний спорт на тісних автодромах, Сергій Чекашкін, як виявилося, полюбляв відчути свободу і не міжміських магістралях.

В інтернеті чимало відео нелегальних перегонів, які проходять на відрізку Бориспільської траси. Міст над нею використовують, як трибуну, з якої спостерігають за змаганнями потужних суперкарів.

Вдень легко побачити, кожен кілометр Бориспільської траси нашпигований камерами спостереженнями та в міліції про нелегальні перегони та відео з камер нічого не чули.

«Якщо б знали, ми додали всіх зусиль, щоби припинити гонки, але поки що таких даних, що це були змагання», - говорить речник управління МВС України в Київській області Микола Жукович.

Відомий український гонщик Олексій Мочанов каже, що бачив відео з камер спостереження, але ДАІшникам невигідного його оприлюднювати, бо спливе чимало регулярних порушень, на які вони не зважали. «Я дивився відео, думав, що знімають голлівудське кіно. Перед ними були заїзди іншим машин, які після завершення заїзду розверталися, та їхали назад зустрічною смугою», - ділиться враженнями Олексій.

На відео, яке отримало ICTV, видно, що на останньому заїзді Че Гевари на Бориспільські трасі інспектори, які потрапили у кадр, не заважають нелегальним перегонам. На автофорумах пишуть, що на кону перегонів з Чекашкіним було 10 тисяч доларів.

Столичні стрітрейсери збирають кошти сім’ям загиблих. Спочатку планувався автопробіг в пам’ять гонщиків. Проте акція привернула увагу міліції. Учасники скасованого автопробігу не приховують, нелегальні перегони продовжаться, й аварії їх не лякають.

Вуличні гонщики взагалі обурені, що знаходяться поза законом. Просять допомогти легалізувати стрітрейсинг, як це зробили в Європі і Росії. Переконують, тоді лихачів на вулиці поменшає. «Виділіть нам дорогу, і приїжджайте, дивіться, ми самі все організуємо», - просить ДАІшників стрітрейсер Максим.

На фіналі Всеукраїнскього чемпіонату з драг-рейсингу в пам’ять за загиблим чоловіком дуже хотіла виступити Ірина Чекашкіна. Але організатори попросили її утриматися від заїзду.

Гонщикам не важливо, в легальних чи не легальних перегонах розбився жовтий Dodge Viper. Ця аварія для них лише нагадування, що їхнє хобі ризиковане. Але ризик для них є невід’ємною складовою, без якої неможливо уявити автоспорт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: