Перша українcька компанія стала членом Асоціації Hydrogen Europe

Перша українcька компанія стала членом Асоціації Hydrogen Europe
Використання водневих технологій відкриває можливості для декарбонізації основних секторів економіки

Асоціація Hydrogen Europe об'єднує лідерів в сфері застосування водневих технологій в Європі

Енергетична компанія ДТЕК стала першою в Україні, яка увійшла до Асоціації Hydrogen Europe, що об'єднує лідерів в сфері застосування водневих технологій в Європі. Про це повідомляють в прес-службі компанії.
За словами директора з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе, це членство дасть можливість компанії сформувати мережу прямих контактів з міжнародними партнерами, зацікавленими у розвитку водневої економіки як в Україні, так і по всьому світу.
«Європейська та локальна енергетичні системи трансформуються. Відновлювальні джерела енергії несуть велике навантаження на існуючу мережу, а вуглецева енергетика перестає бути стійкою екологічно і економічно. Використання водневих технологій відкриває можливості для декарбонізації основних секторів економіки, а також для побудови нового сектора економіки і створення додаткових робочих місць», - зазначив директор з інновацій Емануеле Вольпе.
Він підкреслив, що пошук нових технологій та інноваційних рішень для трансформації української енергетики, розвитку конкурентного ринку і енергонезалежності країни є одним з пріоритетів ДТЕК.
«Членство в Hydrogen Europe дозволить транслювати інноваційні інтереси ДТЕК як в українській, так і в міжнародній спільнотах. Ми зможемо вивчити ключові напрямки при формуванні регуляторної бази європейських країн щодо водню, отримати прямий доступ до переліку найбільш перспективних міжнародних кейсів і освоїти практичний досвід реалізації проектів, спрямованих на декарбонізація енергетики», - сказав Е. Вольпе
За його словами, важливість входження ДТЕК в Асоціацію Hydrogen Europe полягає ще і в тому, що на цьому тижні Єврокомісія представила свою стратегію використання водню, який вона вважає одним з найважливіших джерел енергій при переході на безвуглецеву економіку. «Україна зобов'язана стати активним партнером Європи на шляху до декарбонізації», - зазначив Е.Вольпе.
Він нагадав, що у 2020 році в ДТЕК була створена команда з дослідження можливостей застосування водню в економіці України. На даний момент йде розробка поглибленого техніко-економічного обґрунтування для кейсів застосування водню в сферах транспорту, енергетики і промисловості.
Директор з інновацій також повідомив, що вже в найближчі пару років ДТЭК планує організувати пілотний проект з використанням водню для подальшого розвитку технології в компанії і Україні в цілому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: