Шмигаль обговорить з іноземними інвесторами меморандум щодо «зеленої» енергетики

Шмигаль обговорить з іноземними інвесторами меморандум щодо «зеленої» енергетики
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорить з інвесторами подолання кризи в «зеленій» енергетиці

Міністерство енергетики та захисту довкілля розпочало реалізацію ключових заходів з виведення енергетичної галузі країни з кризи

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні обговорюватиме кризу в «зеленій» енергетиці та можливості вирішення з ситуації шляхом укладення меморандуму з інвесторами з США, Швеції, Канади, Норвегії, України, а також профільними асоціаціями.

Як повідомила членкиня правління Європейсько-українського енергетичного агентства (ЄУЕА) Аліна Свідерська, інвестори розраховують на ухвалення компромісного рішення.

«Сьогодні відбудеться зустріч із прем'єр-міністром, Міністерством енергетики, представниками Європейської енергоспільноти, де ми будемо обговорювати проєкт меморандуму для вирішення кризового моменту», – сказала Свідерська.

Водночас вона підкреслила, що інвестори у відновлювану енергетику давно працюють над досягненням компромісу з державою та очікують підписання меморандуму ще з жовтня 2019 року.

«Зараз ми в процесі медіації з Європейською енергоспільнотою, що спостерігає за дотриманням Україною міжнародних зобов'язань», – сказала членкиня ЄУЕА.

Водночас вона висловила надію, що для виходу з кризової ситуації положення меморандуму ляжуть в основу законопроєкту, який надалі розглядатиметься в парламенті.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та захисту довкілля розпочало реалізацію ключових заходів з виведення енергетичної галузі країни з кризи. Серед пріоритетних завдань відомства – досягнення компромісного рішення з інвесторами у відновлювану енергетику та підписання меморандуму, щоб дати іноземним інвесторам розуміння щодо роботи вже побудованих і реалізації майбутніх проєктів у секторі «зеленої» енергетики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: