«Завтра вам скажуть «хлопці, до побачення!» Митрополит Софроній розказав, як переконував верхівку УПЦ МП

 «Завтра вам скажуть «хлопці, до побачення!» Митрополит Софроній розказав, як переконував верхівку УПЦ МП

Митрополит Черкаський і Канівський розказав, чого найбільше бояться єпископи церкви Московського патріархату

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроній вважає, що у Московському патріархаті поки нема бажання шукати компроміси щодо предстоятеля нової Помісної церкви. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

«Дивлячись на психологію більшості наших архієреїв, то поки таких бажань у них немає. Якщо взяти тих, хто керує церквою… Ви мене правильно зрозумійте, хто хоче віддати те, що він має?», - пояснює владика.

На думку Софронія, у питанні вибору очільника Помісної церкви в Україні «треба відкинути усі амбіції, політичну заангажованість і подивитися на справи цього всього в Україні».

«Я їм так і казав, що завтра їх оголосять Російською церквою. Вас 80, усі ви маєте свої кафедри. Натомість завтра вам скажуть «хлопці, до побачення. У нас є своя церква, у нас є свої представники, ми тут будемо (мається на увазі у новій Помісній церкві, що створюється)», - розповів Софроній.

Митрополит вважає, що у Московському патріархаті є багато тих, хто бажають приєднатися до Помісної церкви, що створюється. Проте священики бояться відверто про це говорити.

«Вони можуть через страйк перейти (до Помісної церкви, яка створюється) і сказати, що приймайте нас. Інші можуть бути упертими. А треті може і бажали би (перейти), але поки сказати про це відверто не всі можуть. Знову ж таки через присутність того ж страху», - впевнений Софроній.

Раніше повідомлялося, що 13 листопада президент Петро Порошенко мав зустрітися з єпископатом УПЦ Московського патріархату.

Однак зустріч президента з ієрархами УПЦ МП була зірвана.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: