Польща вирішила вислати чотирьох російських дипломатів

Польща вирішила вислати чотирьох російських дипломатів
Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович

До рішення вислати дипломатів РФ приєдналися Литва, Естонія і Латвія

Польща вирішила вислати чотирьох російських дипломатів у зв'язку з замахом на вбивство колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері.

Про це заявив на брифінгу глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, передає Укрінформ.

Крім того, до рішення вислати дипломатів РФ приєдналися Литва, Естонія і Латвія.

Литва вирішила вислати трьох російських дипломатів, яких вважає співробітниками російської розвідки, що працюють під дипломатичним прикриттям.

МЗС Латвії прийняло рішення вислати другого секретаря посольства Росії, а також включити в чорний список керівника латвійського представництва російської компанії.

«До спільної акції приєдналося більше половини країн ЄС. Ми хочемо, щоб Росія вела з Великою Британією відкриту співпрацю. Це співробітництво неминуче необхідно, щоб встановити осіб, які відповідальні за цей злочин [отруєння Скрипаля]», - пояснив рішення вислати російських дипломатів міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер.

Нагадаємо, 26 березня президент Петро Порошенко повідомив, що Україна висилає 13 російських дипломатів.

Сполучені Штати заявили, що висилають з країни 60 російських дипломатів і закривають консульство РФ в Сіетлі.

Як відомо, 26 березня послів Росії було викликано до МЗС Польщі, Литви, Латвії та Естонії.

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері чоловікові і жінці стало погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

6 березня голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничим отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль. 

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. За словами журналістів, це був фентаніл.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломата і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. 

Раніше повідомлялося, що лідери Європейського союзу погодилися з Великобританією, що Росія, швидше за все, несе відповідальність за напад на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: