Арестович пояснив зменшення обстрілів на Донбасі

Арестович пояснив зменшення обстрілів на Донбасі
Арестович пояснює зменшення обстрілів на сході України зустріччю Байдена та Путіна
Фото: apostrophe.ua

На здійснення обстрілів із боку НЗФ впливає Російська Федерація, наголошує Арестович

Зменшення обстрілів із боку незаконних збройних формувань (НЗФ) на сході України та одночасне звинувачення ЗСУ в порушенні режиму «тиші» може бути пов'язане із майбутньою зустріччю президентів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна. Таку думку висловив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович у програмі «Взгляд с Банковой» на телеканалі «Дом».

На здійснення обстрілів із боку НЗФ впливає Російська Федерація, наголошує Арестович. Навіть ті країни, які прямо не говорять про роль РФ у бойових діях, використовують термін «ефективний контроль», що передбачає управління армією, адміністративними, політичними, економічними та іншими рішеннями.

«Ну, а для нас вони – сторона конфлікту, тут все просто та зрозуміло. Тому ситуація на Донбасі цілком від них залежить. Це підтверджено не тільки нашими численними заявами, а й заявами Франції, Німеччини, ОБСЄ. Тільки від них залежить, будуть стріляти чи ні», – каже речник української делегації в ТКГ.

Арестович розповів, що днями через блогерів в «медіа» ОРДЛО поширили інформацію нібито українські військові вбили п'ятьох членів незаконних збройних формувань. Це неправдива інформація, поширенням якої НЗФ намагаються звинуватити українських військових в нібито порушенні режиму тиші, зазначає спікер української делегації в ТКГ.

«Все це показує, що, можливо, прийшла команда з Москви – після певного затишшя треба створити видимість, я наголошую, видимість загострення. І причому загострення з української сторони», – сказав він.

Він переконаний, що таку інформаційну кампанію розгорнули спеціально перед зустріччю Байдена і Путіна.

«Ми дотримуємося режиму припинення вогню. Найімовірніше, ці військовослужбовці з того боку, якщо вони дійсно загинули, то загинули в результаті нещасного випадку або необережного поводження зі зброєю. Тобто з якихось небойових причин. І тепер це треба видати за напад страшної розвідувальної диверсійної групи України, таким чином виконавши два завдання. Перше – загострити ситуацію в медіа напередодні зустрічі Путіна з Байденом, звинувативши українську сторону ще раз. І друга – це приховати втрати, які були понесені через недбальство», – вважає Арестович.

Раніше Арестович заявив, що українська влада може повернути водопостачання окупованому півострову Північно-Кримським каналом, якщо Росія піде на серйозні поступки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: