Бар'єри будуть: у МЗС пояснили, як українці будуть подорожувати ЄС після пандемії

Бар'єри будуть: у МЗС пояснили, як українці будуть подорожувати ЄС після пандемії
У МЗС пояснили, як українці будуть подорожувати ЄС після пандемії

Шенген на час пандемії з абсолютного принципу перетвориться на відносний, зазначив Кулеба

Шенген збережеться як принцип, а дискусії про те, які мають бути правила і можливості для обмеження у переміщенні всередині цієї зони, будуть у Європейському Союзі дуже гострими.

Про це в інтерв'ю виданню LB.ua розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Час від часу якісь точкові бар'єри будуть створюватися. Але кожен новий спалах пандемії, якщо вона станеться, буде призводити знову до закриття кордонів. Тому шенген на час пандемії з абсолютного принципу перетвориться на відносний», - пояснив він.

За словами глави МЗС, все буде регулюватися в залежності від ситуації, але свободу пересування всередині самої Шенгенської зони ніхто скасовувати не буде.

«Пересування по Шенгенській зоні - це одне з фундаментальних досягнень. Та й взагалі скасувати шенген - це поставити під сумнів одну з основ Європейського Союзу. Це як вибити з фундаменту камінь», - підсумував Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, влади Латвії, Литви та Естонії домовилися з 15 травня відкрити внутрішні кордони, незважаючи на пандемію коронавірусу. 

Раніше повідомлялось, що уряд Чехії дозволить здійснювати міжнародні пасажирські перевезення автобусами і залізничним транспортом з 11 травня, які були заборонені в рамках карантину через коронавірус.

Зокрема, уряд Чехії планує відкрити кордони з Словаччиною, Австрією, Німеччиною і Польщею в липні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня. Усі послаблення (зокрема, і відкриття салонів краси) передбачають обов’язкове дотримання протиепідеміологічних заходів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: