Єврокомісія запропонувала членам ЄС продовжити режим закриття кордонів

Єврокомісія запропонувала членам ЄС продовжити режим закриття кордонів

Обмеження діятиме щонайменше до середини червня

Європейська комісія запропонувала країнам-членам Євросоюзу подовжити закриття своїх зовнішніх кордонів ще на один місяць. Обмеження діятиме щонайменше до 15 червня.

Тож скористатися безвізом українці, а також громадяни інших країн, які не є членами ЄС, тимчасово не зможуть.

У Єврокомісії наголосили, що нині чимало країн пом'якшують карантинні заходи, що були запроваджені задля недопущення поширення нового коронавірусу Covid-19. Проте, звертають увагу в ЄК, ситуація з інфікуванням досі не стабілізувалася й загроза повністю не зникла. Тому й вирішили подовжити обмеження на в'їзд іноземців.

Єврокомісія пропонує скасовувати обмеження на в'їзд громадянам інших країн поетапно.

«Комісія запропонувала державам-членам Шенгену та асоційованим до Шенгену державам подовжити тимчасове обмеження на несуттєві поїздки до ЄС ще на 30 днів до 15 червня. Хоча деякі країни, асоційовані з ЄС та Шенгенською зоною, роблять попередні кроки щодо спрощення заходів щодо боротьби з поширенням пандемії, ситуація залишається нестабільною як у Європі, так і в усьому світі. Це вимагає подовження заходів на зовнішніх кордонах, щоб зменшити ризик поширення захворювання через подорожі до ЄС. Зняття обмежень на проїзд має бути поетапним: як це підкреслюється у Спільній європейській дорожній карті щодо запобіжних заходів щодо зняття обмежень, контроль над внутрішніми кордонами потрібно буде поступово скасовувати та координувати, перш ніж обмеження на зовнішніх кордонах можуть бути зняті на другому етапі», - говориться в повідомленні Єврокомісії.

Загалом, обмеження на в'їзд стосується 30 європейських країн.

Чи буде подовжене обмеження надалі, Єврокомісія вирішуватиме ближче до 15 червня, враховуючи епідеміологічну ситуацію. 

Нагадаємо, влади Латвії, Литви та Естонії домовилися з 15 травня відкрити внутрішні кордони, незважаючи на пандемію коронавірусу. 

Раніше повідомлялось, що уряд Чехії дозволить здійснювати міжнародні пасажирські перевезення автобусами і залізничним транспортом з 11 травня, які були заборонені в рамках карантину через коронавірус.

Зокрема, уряд Чехії планує відкрити кордони з Словаччиною, Австрією, Німеччиною і Польщею в липні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня. Усі послаблення (зокрема, і відкриття салонів краси) передбачають обов’язкове дотримання протиепідеміологічних заходів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: