Білоруські ЗМІ опублікували відео «допиту» журналіста Шаройка

Білоруські ЗМІ опублікували відео «допиту» журналіста Шаройка
Павло Шаройко

За версією білоруського телеканалу, у журналістів в розпорядженні є фрагмент запису «допиту», де «розвідник називає свого координатора»

Білоруський державний телеканал продемонстрував відео, за його твердженнями, допиту українського «шпигуна» Павла Шаройка.

Сюжет білоруського телеканалу ОНТ оприлюднений у YouTube.

За версією білоруського телеканалу, у журналістів в розпорядженні є фрагмент запису «допиту», де «розвідник називає свого координатора».

Йдеться нібито про «українського дипломата, акредитованого в Мінську». 

Під час так званого «допиту» Шаройко розповідає, що у 2016 році його «перевели з відділу, який займався журналістами, які працюють під прикриттям, у відділ, де працюють дипломати під прикриттям».

Як відомо, 25 жовтня у Мінську був затриманий власкор UA:Українське Радіо в Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому висунуто звинувачення у шпигунстві. 

Комітет державної безпеки Білорусі заявив, що Шаройко нібито зізнався в тому, що працює на розвідку і створив у республіці агентурну мережу.

Раніше, 24 серпня, у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Згодом стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли до слідчого ізолятора в Краснодарі (Росія).

20 листопада також стало відомо, що білоруські спецслужби затримали ще одного громадянина України - керівника підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» Олександра Скибу, який приїхав на переговори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: