Більше третини зброї бойовиків «ІД» було виготовлено в ЄС

Більше третини зброї бойовиків «ІД» було виготовлено в ЄС
Терористи «Ісламської держави»

Росія і Китай виробили більше половини зброї, яка опинилася на руках терористичних груп

Більше третини зброї, яку використовували бойовики «Ісламської держави» в Іраку і Сирії, вироблено у державах Європейського союзу. Про це йдеться у дослідженні Conflict Armament Research (CAR), передає Deutsche Welle.

За даними дослідження, значна частина арсеналу зброї та боєприпасів «ІД» була виготовлена у Європейському союзі.

Повідомляється, що більше 30% зброї, яку використовували екстремісти на полях боїв у Сирії та Іраку були виготовлені на заводах у Болгарії, Румунії, Угорщині та Німеччині.

Росія і Китай виробили більше половини зброї, яка опинилася на руках терористичних груп.

У доповіді зазначено, що більшість цієї зброї було викрадено в іракської та сирійської армії.

В багатьох випадках придбана зброя у держав Східної Європи, Саудівської Аравії і США, що постачалася сирійським опозиційним силам, також опинилася у руках джихадистських груп.

Дослідження «Зброя «Ісламської держави» - це результат трьох років польових робіт, проведених командами CAR в Іраку і Сирії.

Між 2014 і 2017 роками дослідники проаналізували понад 40 000 різних видів зброї, боєприпасів та компонентів для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, отриманих із фронтових позицій «ІД».

Нагадаємо, днями президент РФ Володимир Путін заявив, що у Сирії повністю переможені представники «Ісламської держави». 

Повідомлялося, що Путін, який прибув на російську базу в сирійському Хмеймімі, віддав наказ розпочати виведення російського угруповання військ із Сирії.

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що в Брюсселі не вважають війну в Сирії завершеною.

У США заявили, що не виведуть свої війська з Сирії, поки не переконаються в тому, що терористичне угруповання ІДІЛ не тільки подолане, але і не відродиться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: