Британія запровадить нові правила для заробітчан із ЄС

Британія запровадить нові правила для заробітчан із ЄС

Усім трудовим мігрантам потрібно буде знайти місце роботи в Британії до переїзду

Велика Британія після Brexit посилить правила прийому для трудових мігрантів із Європейського союзу.

Про це повідомляє Daily Mail.

Угоду про нову імміграційну систему прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон і його команда підписали під час першого засідання нового кабінету.

Вони хочуть запровадити імміграційну систему на основі австралійської, яка заборонятиме будь-якому мігрантові з ЄС, який отримує заробітну плату менше встановленого рівня, приїжджати в країну.

За новими правилами, для отримання британської візи трудові мігранти з країн ЄС повинні мати зарплату не менш як 23 тис. фунтів стерлінгів (близько 27,7 тис. євро) на рік.

Відзначається, що в більшості випадків кваліфікованим трудовим мігрантам доведеться шукати місце роботи з оплатою не менш як 25 600 фунтів стерлінгів (близько 31 тис. євро). Цей поріг нижчий, ніж той, який зараз застосовується до мігрантів з-за меж ЄС.

Також буде впроваджена бальна система оцінювання професійних навичок та рівня володіння англійською мовою, наявність вищої освіти.

У міністерстві внутрішніх справ Великої Британії розраховують, що нова система зменшить кількість низькокваліфікованих працівників, які прибувають із країн ЄС на 90 000 осіб щороку.

Усім трудовим мігрантам потрібно буде знайти місце роботи в Британії до переїзду, більше шансів на це в районах, де бракує кадрів. Ті, хто мають вищий рівень освіти або здобули освіту у Британії, також матимуть більше шансів.

Уряд планує розробити нові правила до кінця 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: