Чубаров дорікнув лідеру президентської фракції, що той хоче здати Росії 500 тис. кримських татар

Чубаров дорікнув лідеру президентської фракції, що той хоче здати Росії 500 тис. кримських татар
Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Чубаров заявив, що російська сторона на найближчих зустрічах може підняти питання стосовно постачання води в анексований Крим

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що пропозиція лідера фракції партії «Слуга народу» Давида Арахамії пустити воду в окупований Крим означає здати Росії пів мільйона кримських татар.

Про це він заявив у коментарі для UA: Крим.

Нагадаємо, голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає допустимим компромісом подачу води до окупованого Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу.

«Якщо хтось в державі припускає, що можна буде здати народ кримських татар, можна буде здати всіх українців, а їх там не менше 500 тисяч... Ми ніколи не допускаємося того, що держава може нас продати за воду», — сказав він.

Водночас, на його думку, на найближчих зустрічах російська сторона може справді підняти це питання.

Нагадаємо, що з 10 лютого в окупованому Сімферополі введуть обмеження на подачу води населенню, внаслідок дефіциту питної води, запасів якої залишилось на 100 днів.

Нагадаємо, народний депутат від «Слуги народу», голова бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Арістов повідомив про ідею заробляти, продаючи воду до Криму. Депутат Арістов назвав спершу півострів «Росією», а потім виправився.

У Росії з прихильністю відреагували на ідею «Слуги народу» щодо продажу української води в Крим.

Після анексії Криму Росією у 2014 році на півострові почалися проблеми з водопостачанням, оскільки Україна припинила поставки води по Північно-Кримському каналу.
В кінці серпня і початку вересня 2018 року нестача води стала причиною викидів хімічних речовин в Криму. На заводі «Кримський Титан» обмілів кіслотонакопичувач.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: