Covid-19 у Білому домі: три топ-чиновники МОЗ США пішли на ізоляцію

Covid-19 у Білому домі: три топ-чиновники МОЗ США пішли на ізоляцію
Ентоні Фаучі (зліва), Роберт Редфілд (другий праворуч) та учасники групи Білого дому по боротьбі з коронавірусом 
Фото: Jonathan Ernst / Reuters

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі вирішив обмежитися частковим карантином, а керівники FDA і CDC пішли на повну ізоляцію

Директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США, доктор Ентоні Фаучі пішов на «модифікований карантин» після контакту зі співробітником Білого дому, у якого підтвердився коронавірус.

Про це він повідомив телеканалу CNN.

Фаучі зазначив, що мова йде про контакт «з низьким ризиком зараження». CNN пояснює, що вірусолог не перебував в безпосередній близькості від зараженого з тих пір, як стало відомо про позитивний тест цієї людини на Covid-19.

В рамках «модифікованого карантину» він збирається працювати з дому і носити маску протягом 14 днів. При цьому Фаучі може відвідати робоче місце в Національному інституті алергічних та інфекційних захворювань, оскільки, за його словами, крім нього там нікого немає. Якщо його викличуть до Білого дому або Сенат, вірусолог піде, прийнявши всі запобіжні заходи, зазначає CNN.

Однак Фаучі не йтиме на повну ізоляцію, як комісар Управління з контролю за продуктами і ліками (FDA) Стівен Хан. Представник відомства підтвердив телеканалу, що той контактував з людиною з підтвердженим коронавірусом.

Двотижневої самоізоляції також буде дотримуватися директор Центру по контролю і профілактиці США (CDC) Роберт Редфілд, який взаємодіяв із співробітником Білого дому з підтвердженим Covid-19, повідомив телеканалу представник організації

CNN зазначає, що ім'я зараженого з Білого дому, з яким контактували високопоставлені співробітники МОЗ, не розкривається. Проте 9 травня стало відомо, що коронавірус підтвердився у прес-секретаря віце-президента США Майка Пенса Кеті Міллер.

Телеканал зазначає, що вона була присутня на засіданнях групи по боротьбі з розповсюдженням коронавірусу, куди входять Фаучі, Редфілд і Хан.

Нагадаємо, переважна більшість американських штатів – 43 з 50 – планують до кінця тижня повністю або частково зняти карантинні обмеження та відновити роботу бізнесу й інших установ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: