Суд виправдав священника, якого оштрафували за хресну ходу на Великдень

Суд виправдав священника, якого оштрафували за хресну ходу на Великдень
У Великодню ніч в одному з храмів Московської церкви в Україні у селищі Красноїльськ Сторожинецького району влаштували хресну ходу
Фото: Скріншот з відеозапису

Суд виправдав настоятеля храму в Красноїльську

У Чернівецькій області суд повернув поліції адміністративну справу щодо священника, якого правоохоронці вирішили притягнути до відповідальності через порушення карантину у Великодню ніч в селищі Красноїльськ.

Про це йдеться у матеріалах Сторожинецького районного суду.

Зазначається, що 19 квітня о 00.03 в Красноїльську настоятель церкви Святої Покрови організував релігійне зібрання громади без захисних масок церкві в кількості понад 10 осіб.

Сторожинецький районний суд вирішив повернути Сторожинецькому відділу поліції адміністративну справу щодо священника, оскільки не зміг з’ясувати, за що треба покарати звинуваченого.

У рішенні вказано, що воно оскарження не підлягає.

Нагадаємо, у Великодню ніч в одному з храмів Московської церкви в Україні у селищі Красноїльськ Сторожинецького району очевидці зняли відеоролики, які свідчать про ігнорування священниками та вірянами всіх норм карантину.

Зауважимо, 19 квітня пресслужба поліції Буковини повідомляла, що у Великодню ніч та у неділю вранці «жодних порушень поліція не зафіксувала».

Проте через кілька днів у пресслужбі повідомили, що на священика даної церкви у Красноїльську склали протокол за порушення правил карантину ще 20 квітня.

У МОЗ заявили, що причиною спалаху коронавірусу в Україні стали порушення карантину під час вербного тижня та безпосередньо на Великдень.

Нагадаємо, 21 квітня у Чернівецькій області поховали двох братів, які померли у Сторожинецькій центральній районній лікарні від коронавірусу. Через карантин труни з тілами юнаків не заносили до церкви, а відразу відвезли на кладовище.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: