«Цунамі зради»: в УПЦ КП прокоментували чутки про дату Об'єднавчого собору

«Цунамі зради»: в УПЦ КП прокоментували чутки про дату Об'єднавчого собору
Речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря

Архієпископ Зоря закликав «не сіяти безпідставні очікування - щоби потім так само безпідставно не ширилася «зрада»

Архієпископ та речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря заявив, що дату Об'єднавчого собору оголосять офіційно. За його словами, «доки вона офіційно не оголошена - по суті дати немає».

Про це Зоря написав на своїй сторінці у Facebook.

«Дата Собору буде оголошена офіційно. Доки вона офіційно не оголошена - по суті дати немає. Так само, як проект Томосу був давно підготовлений - але документом він стане лише після офіційного ухвалення і поширення», - пояснив Зоря.

Він також зазначив, що оголошення дати Об'єднавчого собору означатиме, що підготовчий процес завершено. Наразі триває підготовка

«Хоч і не просто, але з позитивною динамікою, з тверезим баченням з боку ключових осіб та з їхнім об'єктивним бажанням якомога швидко досягти успішного завершенння - Томосу про автокефалію», - додав речник УПЦ КП.

«Різні джерела, особливо засоби московської дезінформації в Україні, наполегливо поширюють чутки про дату Собору лише з однією метою: якщо з якихось причин саме в поширену ними дату Собор не відбудеться, бо процес підготовки ще триватиме - створити цунамі «зради», - заявив Зоря.

Архієпископ закликав «не сіяти безпідставні очікування - щоби потім так само безпідставно не ширилася «зрада».

Напередодні колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко заявив, що проведення Об’єднавчого собору планується на 22 листопада.

До слова, Вселенський патріарх Варфоломій виступив зі зверненням до українського народу напередодні 85-х роковин Голодомору в Україні. Патріарх також підтвердив своє рішення надати автокефалію Українській церкві.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: