ЦВК не змогла закупити бокси для доставки бюлетенів

ЦВК не змогла закупити бокси для доставки бюлетенів
Фото: novostimira

Питання, як доставлятимуться виборчі бюлетені та інша документація до ОВК, залишається відкритим

Центральна виборча комісія України не змогла закупити архівні бокси (картонні коробки) для доставки бюлетенів та іншої виборчої документації від дільничних до окружних виборчих комісій після підрахунку голосів на виборах президента. Про це прес-служба комісії повідомила у четвер, 7 березня.

За повідомленням прес-служби ЦВК, 24 січня 2019 тендерний комітет комісії оголосив про проведення відкритих торгів на послуги з виготовлення та доставки боксів через систему ProZorro. Однак до 24 лютого в тендерний комітет надійшли лише дві пропозиції з неповним комплектом документів.

«Тому 5 березня 2019 тендерний комітет ЦВК був змушений відхилити ці пропозиції як такі, що не відповідають умовам тендерної документації. Таким чином, відповідно до закону України «Про державні закупівлі», торги із закупівлі зазначених боксів були скасовані», - повідомили у ЦВК.

Як пояснили у ЦВК, за час, що залишився до виборів президента 31 березня, повторні торги з виготовлення архівних боксів провести вже неможливо, тож питання, як доставлятимуться виборчі бюлетені та інша документація до ОВК, залишається відкритим.

До слова, українці на виборчих дільницях 31 березня отримають бюлетені довжиною один метр і 15 сантиметрів. Цьогорічний бюлетень поб'є рекорд 2004 року, коли виборцям видавали «простирадла» завдовжки 67 см. Однак бюлетень ще можуть вкоротити, оскільки до 8 березня кандидати ще матимуть змогу зняти свої кандидатури з виборів і забрати заставу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: