ЦВК зареєструвала Клюєва

ЦВК зареєструвала Клюєва
Соратник Януковича Андрій Клюєв балотується до Верховної Ради 

У вівторок, 2 липня, Центральна виборча комісія зареєструвала екс-главу Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва кандидатом на вибори у Верховну Раду. Про це повідомляє РБК-Україна.

Зазначимо, що таке рішення ЦВК прийняло на виконання рішення суду. Нагадаємо, що  Верховний суд України зобов'язав Центральну виборчу комісію повторно розглянути документи Клюєва. 

Нагадаємо, Касаційний адміністративний суд ВСУ скасував рішення ЦВК про відмову брати участь Клюєва у позачергових виборах. До цього екс-главі Адміністрації президента часів Януковича було відмовлено у реєстрації кандидатом через те, що до вимог законодавства він не проживав на території України з 2014 року. Натомість, його адвокат у суді довів протилежне, Клюєв постійно проживав в окупованому Донецьку.

Зазначимо, у 2018 році Суд Європейського союзу скасував рішення Ради ЄС про санкції, які були накладені на українського депутата Сергія Клюєва у березні 2017 року. 

Нагадаємо, 21 червня повідомили, що Андрій Клюєв висувається кандидатом в народні депутати по 46-му округу в Донецькій області (з центром в м.Бахмут).

23 червня ЦВК відмовила у реєстрації Клюєва. Причини відмови тоді не повідомлялись.

Клюєва підозрюють у заволодінні у 2010-2011 рр. держмайном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, повторно й в особливо великих розмірах. За інформацією СБУ, нині Клюєв проживає в РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: