Дефіцит бюджету США може досягнути позначки в $1 трлн вже в 2020 році

Дефіцит бюджету США може досягнути позначки в $1 трлн вже в 2020 році

Дональд Трамп обіцяв у 2016 році вирішити проблему дефіциту бюджету і державного боргу за 8 років

Відповідно до розрахунків Офісу з питань бюджету Конгресу США, щорічний дефіцит американського бюджету може досягнути позначки в 1 трлн дол. вже в 2020 році. До цього вважалося, що на відповідний показник бюджет США вийде в 2022 році. Натомість Дональд Трамп у 2016 році обіцяв повну ліквідацію боргу США до 2024 року.

Про це пише ресурс Axios.

Збільшенню дефіциту бюджету сприяє одночасне збільшення державних витрат і зменшення податків, а також зростання вартості програм охорони здоров’я. Так, у бюджеті на 2020-2021 роки було вирішено збільшити загальні витрати на 320 млрд дол.

Крім того, запроваджені адміністрацією Дональда Трампа тарифи в 2020 році можуть сприяти зменшенню темпів росту ВВП на 0,3%. Також торгівельні війни призведуть до зменшення прибутків громадян у середньому на 580 дол. на рік.

Аналітики передбачають, що після 2029 року ситуація із бюджетом США лише погіршиться через подальше старіння населення країни, зростання витрат на охорону здоров’я і збільшення виплат за попередніми боргами.

До слова, Трамп заявив, що розглядає питання про скасування практики надання американського громадянства по праву народження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: