Держдеп США закликав Німеччину відмовитися від «Північного потоку-2»

Держдеп США закликав Німеччину відмовитися від «Північного потоку-2»
Держдеп США

У Держдепі схвалили резолюцію Європейського парламенту і закликали ФРН «дослухатися до сусідів»

Сполучені Штати закликають Німеччину відмовитися від будівництва газопроводу «Північний потік-2» і прислухатися до побоювань сусідів, «безпека яких буде підірвана« цим трубопроводом.

Про це заявив представник Держдепартаменту Роберт Палладіно, передає сайт Держдепу.

«США вітають нещодавні кроки ЄС і його членів щодо притягнення Росії до відповідальності за агресію проти України. Резолюція Європейського парламенту від 12 грудня знову підтверджує важливість ролі України в європейській енергосистемі і засуджує будівництво підтримуваного Кремлем трубопроводу «Північний потік-2» як політичного проекту», - заявив Палладіно.

Він підкреслив, що його країна вітає одностайне рішення Європейської ради про продовження економічних санкцій проти Росії і підтримує позицію ЄС щодо нападу Росії на українські судна в Чорному морі 25 листопада, що є порушенням міжнародного права.

«Сполучені Штати будуть і надалі притягувати Росію до відповідальності за свої дії, і ми будемо продовжувати працювати з європейськими партнерами і союзниками, щоб стати єдиним фронтом проти агресії Кремля», - заявив представник Держдепу.

 Довідка. Проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України будується поряд з уже існуючим «Північним потоком-1». Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 км, він має з'єднати російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд. 29 листопада у «Газпромі» заявили про завершення прокладання труб газопроводу «Північний потік-2» в прибережній зоні Німеччини. Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: