Детективи НАБУ затримали одного з інвесторів «Трейд Коммодіті»

Детективи НАБУ затримали одного з інвесторів «Трейд Коммодіті»
Співробітники НАБУ

Представники НАБУ не пояснили причину затримання Володимира Трофименка

Сьогодні, 16 жовтня, працівники Національного антикорупційного бюро затримали бізнесмена Володимира Трофименка, який є одним із інвесторів компанії «Трейд Коммодіті». Про це повідомив адвокат компанії Віталій Касько.

За його словами, представники НАБУ не пояснили причину затримання Трофименка.  

«Представилися, сказали «ви (Трофименко. – Ред.) затримані за підозрою у вчиненні злочину», після чого примусово доставили в НАБУ», - повідомив УНН Касько.  

Окрім того, адвокат повідомив, що Трофименка затримали в центрі Києва одразу після прес–конференції, на якій компанія «Трейд Коммодіті» висвітлила свою позицію щодо справи Міноборони, в якій фігурує компанія. Зокрема, Касько заявив, що його клієнти нічого не порушували. Він переконував, що закупки палива Міністерством оборони у «Трейд Коммодіті» були абсолютно законні і прозорі.

Додамо, що на прес–конференції був присутній ще один бізнесмен Андрій Адамовський, який теж є інвестором компанії «Трейд Коммодіті».  

Нагадаємо, 11 жовтня  стало відомо про затримання заступника міністра міністра оборони через масштабні розкрадання державних коштів під закупівель пального на потреби Збройних сил України. Журналісти дізнались, що детективи НАБУ затримали  заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Холодницький під час брифінгу стосовно розкрадання 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони повідомив, що антикорупційна прокуратура працює над тим, щоб повернути ці гроші державі.

12 жовтня НАБУ повідомило про підозру ще 2 чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі палива.

Також відомо, що компанія партнера нардепа Грановського фігурує у справі про розтрату в Міноборони. Мова йде про минулорічний тендер, на якому перемогу здобула компанія «Трейд Коммодіті» пов’язана із бізнесменом Андрієм Адамовським. У компанії «Трейд Коммодіті» заявили, що готові допомагати слідству НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: