Дипломати пʼяти країн прийняли спільну заяву до роковин загибелі МН17

Дипломати пʼяти країн прийняли спільну заяву до роковин загибелі МН17
Соняшники на меморіалі символізують землю Донбасу, над якою було збито літак
Фото: twitter/MamedovGyunduz

Глави МЗС єдині в бажанні покарати терористів

Глави МЗС України, Австралії, Бельгії, Малайзії і Нідерландів у своїй спільній заяві до роковини загибелі 17 липня 2014 року пасажирського рейсу МН17 над Донбасом наголосили на необхідності встановлення істини в цій справі. Текст документу розміщено на сторінці закордонного відомства України

«Наші думки залишаються з тими, хто загинув на борту, з їх сім'ями і близькими. Для нас вкрай важливо залишатися непохитними перед зобов'язаннями по встановленню істини, правосуддя і притягнення винних до відповідальності», – йдеться в повідомленні. Сторони також відзначили «важливість збереження прихильності у встановленні істини, справедливості».

«Ми вдячні за співпрацю відповідним слідчим органам і підтверджуємо повну підтримку їхніх зусиль по встановленню справжніх причин того, що сталося», – йдеться в повідомленні.

Крім того, «міністри висловили впевненість в незалежному, відкритому і неупередженому кримінальне переслідування передбачуваних злочинців».

З приводу роковин загибелі літака сьогодні в Нідерландах оголошено хвилину мовчання.

Дипломати українського посольства в цій країні сьогодні також взяли у жалобних заходах.

Також Європейський союз закликав Росію взяти на себе відповідальність і в повній мірі співпрацювати в справі про катастрофу MH17 в небі над Донбасом.

Президент України Володимир Зеленський до сьомої річниці збиття на Донбасі літака MH17 наголосив, що буде докладено всіх зусиль, аби встановити правду та покарати винних у цій трагедії, однак в своїй заяві ні словом не згадав щодо причетності Росії до катастрофи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: