Дитина за $60 тисяч: СБУ викрила схему продажу немовлят за кордон

Дитина за $60 тисяч: СБУ викрила схему продажу немовлят за кордон
Слідчі провели обшуки у ході розслідування та вилучили низку доказів
Фото: пресслужба СБУ

Зловмисники допомагали іноземцям оформити фіктивний шлюб із громадянками України

Служба безпеки України викрила міжрегіональне угрупування, яке займалося продажем немовлят. Зловмисники налагодили схему «постачання» іноземцям немовлят начебто у межах програми сурогатного материнства. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Власна» дитина з повним пакетом підроблених офіційних документів обходилася замовникові у 60 тисяч доларів.

До складу організованої групи входили жителі Київської та Харківської областей, у тому числі керівники одного зі столичних центрів репродуктивної медицини.

Зловмисники допомагали іноземцям оформити фіктивний шлюб з громадянками України. Згодом «свої» медики офіційно засвідчували «безпліддя» дружини. А це є підставою для офіційного застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Далі шукали кандидатку на сурогатне материнство. Як тільки жінка народжувала дитину, фіктивний шлюб розривали. Й іноземець формально отримував право на вивезення дитини за кордон.

Окрім іншого, у межах проведених експертиз, СБУ задокументувала факт недбалого ставлення медичних працівників центру до своїх обов’язків. Це призвело до смерті новонароджених.

Слідчі провели обшуки у ході розслідування та вилучили низку доказів. Зловмисникам вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України в Івано-Франківській області ліквідувала потужну ботоферму, яка виконувала завдання замовників із Росії. Зловмисники використовували майже 12 тисяч SIM-карток.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: