До Стамбула по Томос пішки прийшли прочани з України (фото)

До Стамбула по Томос пішки прийшли прочани з України (фото)
Українці прийшли пішки до Стамбула
Фото: Фейсбук Лани Самохвалової

Свою подорож українські прочани почали ще в серпні

Група прочан з України прийшли до Стамбула пішки, здолавши кілька сотень кілометрів за майже два місяці, аби потрапити до прадавнього візантійського міста, де зараз триває синод Вселенського патріархату і вирішується доля Томосу для української церкви.

Фото оприлюднила журналіст Лана Самохвалова.

«Бачте скільки симпатичних людей прийшло в Стамбул пішки з України. Константинополь давно не бачив таких прочан. 30 км в день долали, почали подорож у серпні», - написала вона. 

Вона додала, що українські прочани дуже «мудро та обеззброююче говорять з росіянами».

 «Нам потрібна єдина церква, повірте», - каже пані Вікторія ( на фото у хусточці – ред.)

«Вони ж нас і перехрещують, і поділяють, і не хочуть причащати. А я як зайшла в Туреччину, підійшла до Константинополя, то відразу відчула - тут є патріарх Варфоломій. І він нам допоможе, він всім батько», - додала прочанка.

Нагадаємо, 11 жовтня грецькі ЗМІ повідомили, що синод Вселенської патріархії ухвалив рішення про відновлення канонічного статусу предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ. Це означає зняття анафеми з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української провославної автокефальної церкви Макарія.

Як відомо, 11 жовтня – третій і останній день триденного засідання синоду.

Речник УПЦ КП Євстратій Зоря відреагував на повідомлення про заяву митрополита Австрійського Арсенія про нібито відкладення питання української автокефалії.

Раніше митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі заявив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене.

 Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: