До Верховної Ради балотуються 5845 кандидатів

До Верховної Ради балотуються 5845 кандидатів

ЦВК 25 червня завершила процес реєстрації кандидатів у народні депутати

Центральна виборча комісія зареєструвала загалом 5 тисяч 845 кандидатів у народні депутати на позачергових парламентських виборів, із яких 3 тисячі 171 кандидати у мажоритарних округах та 2 тисячі 674 кандидатів, включених до виборчих списків 21 партії.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Загальна кількість кандидатів у народні депутати, які беруть участь у балотуванні на сьогодні 5845 осіб: у виборчих списках політичних партій - 2674 особи, одномандатні виборчі округи - 3171 особа», - зазначила вона. Таким чином, за даними, оприлюдненими на брифінгу, загалом зареєстровано в одномандатних виборчих округах 3 тисячі 171 кандидат у народні депутати, у тому числі: 1 тисяча 735 тих, які балотуються у порядку самовисування, 1 тисяча 436 висунутих політичними партіями.

Також зареєстровано 2 тисячі 674 кандидатів, включених до виборчих списків 21 партії, в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Як повідомлялося, позачергові вибори народних депутатів України призначено на 21 липня.

Згідно з Календарним планом підготовки і проведення позачергових парламентських виборів ЦВК 25 червня завершила процес реєстрації кандидатів у народні депутати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: