До закону про місцеве самоврядування на Донбасі внесуть важливу правку

До закону про місцеве самоврядування на Донбасі внесуть важливу правку
Ірина Луценко

Правка стосується певних змін, які стануться після виведення російських військ з Донбасу

До президентського законопроекту щодо порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей планують внести зміни до статті 10, що стосуватиметься набрання чинності закону, а саме - після виведення російський військ, розмінування території, звільнення заручників.

Про це журналістам у четвер повідомила представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

«Президент привів дуже вагомий аргумент, чому ми маємо голосувати за цей закон про продовження ще на рік порядку місцевого самоврядування на цих територіях. Основна причина, якщо ми цього не зробимо, а це є частина вимог мінських домовленостей, виникає загроза, що якщо ми не продовжимо цей термін, Росія починає збурювати ескалацію конфлікту. Якщо збурюється конфлікт на цій території, починають працювати «Гради» та всі заборонені мінськими домовленостями зброя. Це значить, що АТО не проходить, це значить, що президент змушений буде ввести «військовий стан», це буде означати повноцінну війну», -  сказала вона.

«У цьому законі ми внесемо зміни ще до 10 статті, де буде поставлена умова, що він буде діяти саме рік, але він вступить в дію тоді, коли виведуться війська, розмінується територія, будуть звільнені заручники, коли РФ виведе свої війська. Тобто буде додаткова умова, запропонована залу», - сказала вона.

Як повідомлялося, Рада сьогодні може розглянути законопроекти про реінтеграцію Донбасу.

Сьогодні Комітет з нацбезпеки має на своєму засіданні розглянути законопроекти щодо Донбасу. Наразі відомо, що Комітет  готовий підтримати лише один президентський проект щодо Донбасу.

Також нагадаємо, що Порошенко особисто презентуватиме у Раді законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: