ДСНС: у Чернігівській області за годину було зафіксовано більше 40 вибухів

ДСНС: у Чернігівській області за годину було зафіксовано більше 40 вибухів

За день 360 місцевим надали психологічну допомогу

Поблизу Ічні у Чернігівській області за годину сталося 44 вибухи боєприпасів. Зазначимо, що зранку 13 жовтня в Міноборони заявили про припинення вибухів на військових складах.

Снаряди вибухнули у період з 17:00 до 18:00 години. Загалом за день рятувальники скинули на ділянки з пожежею 48 тонн води, поза територією арсеналу — 38 тонн.

Психологи надали допомогу 360 місцевим мешканцям, а від початку пожежі та евакуації людей психологи допомогли 2 тисячам місцевих.

На Чернігівщині також поширили 5 тисяч спеціальних листівок про техніку безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Раніше ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на терито.рії 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: