Ексміністр Кожара, підозрюваний у вбивстві, отримав зброю в часи розстрілів на Майдані

Ексміністр Кожара, підозрюваний у вбивстві, отримав зброю в часи розстрілів на Майдані
Колишній міністер закородонних справ України Леонід Кожара, якого нині підозрюють у вбивстві людини

Високопосадовця уряду Азарова взяли під варту на два місяці з можливістю внесення застави

Києво-Святошинський районний суд Київської області надав слідчим тимчасовий доступ до речей та документів, а саме до особової справи власника нагородної зброї колишнього високопосадовця Леоніда Кожари, яка зберігається у відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в Києві.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на відомості судового реєстру.

В судовій ухвалі також вказується, що Кожара володіє нагородним пістолетом Jericho 941 PSL, який зареєстровано 19 лютого 2014 року.

Так виглядає пістолет Jericho 94Так виглядає пістолет Jericho 941 PSL

Саме з цієї зброї, за версією поліції, був вбитий підприємець і колишній голова правління телеканалу «Інтер» Сергій Старицький, який 21 лютого 2020 року відпочивав у будинку Кожар. Як з’ясувало слідство, труп Старицького знаходився на кухні в положенні лежачи на спині з вогнепальним пораненням голови. При цьому в правій руці померлого був пістолет, який належав ексміністру.

Згідно з висновком лікарів, смерть Старицького наступила внаслідок одиночного вогнепального наскрізного кульового поранення голови з ушкодженням кісток черепа та головного мозку.

За цим фактом, правоохоронці відкрили провадження за ч.1 ст.115 КК України («Умисне вбивство»).

Додамо, що з 2012 року до 23 лютого 2014 року Леонід Кожара очолював міністерство закородонних справ України.

Як повідомляв «Главком», 27 березня Шевченківський районний суд Києва взяв під варту колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару, якого затримали за підозрою у вбивстві, з альтернативою внесення застави у розмірі понад 14 млн грн.

Так, суд застосував до Кожари запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 14 млн 83 тисячі 400 грн до 25 травня.

Зазначимо, що 26 березня під час судового засідання захист ексміністра заявив, що дружина Кожари Марина Козерод зізналася у випадковому вбивстві. За її словами, вона побачила у руках Старицького пістолет. Коли спробувала відібрати зброю, та вистрелила.

«Вчора вона написала заяву-зізнання про вчинення кримінального правопорушення. Це казус, який трапився у ту ніч», – заявив адвокат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: