Експерт пояснив, чому фантазії ФСБ про нових «українських диверсантів» не можуть бути правдою

Експерт пояснив, чому фантазії ФСБ про нових «українських диверсантів» не можуть бути правдою
Дмитро Тимчук

Використовувати публічну особу для проведення диверсій – «саме по собі завдання сумнівне», вважає Тимчук

Нова історія ФСБ РФ про «українську ДРГ» у Криму – це брехня і маніпуляції, вона не може мати нічого спільного з правдою. Про це пише у себе на сторінці у Facebook координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«ГУР МОУ, агентом якого Штибліков нібито був (при цьому, проходячи військову службу, не мав жодного відношення до ГУР), могло завербувати його тільки до анексії Криму (після анексії всі публічні особи, які хоч найменшим чином заявляли про свою проукраїнську позицію, автоматом виявлялися «під ковпаком» тієї ж ФСБ). Тобто тоді, коли ГУР МО України не мало законного права проводити операції на території України, в тому числі операції з вербування (ця можливість шляхом зміни законодавства України з'явилася у ГУР значно пізніше)», – пише він.

Крім того, Тимчук зазначив, що використовувати публічну особу для проведення диверсій – «саме по собі завдання сумнівне». «Відомий аналітик та експерт, який ходить по місту з авоською з тротилом і автоматом на шиї – видовище, яке можуть собі уявити, очевидно, лише роботяги з ФСБ. Хоча, цілком може бути, ФСБ-ГРУ-СВР РФ так і працюють, але тоді дуже шкода російські спецслужби», – зазначає Тимчук.

Експерт також зазначає: «дивним чином затримання «української ДРГ» в Криму збіглося з ескалацією конфлікту на Донбасі, і все це разом – напередодні вироблення в рамках «Нормандської четвірки» «дорожньої карти» з Донбасу, яку нам пообіцяли показати наприкінці листопада ц.р».

Тимчук переконаний, що, намагаючись тиснути на Київ, продавлюючи своє бачення «дорожньої карти» (а саме послідовність «відведення озброєнь – взяття кордону під контроль – місцеві вибори – особливий статус Донбасу»), Москва застосовує всі можливі методи. «Тому до появи «дорожньої карти» нам вже точно не варто чекати затишшя в зоні АТО, а також варто очікувати подальших провокацій російських спецслужб, у яких одне завдання – виставити Україну в образі держави-терориста і послабити таким чином її позиції на переговорах за участю Заходу. Тож Штибліков хоч і не перша ластівка в шизофренічних іграх ФСБ, але, на жаль, явно не остання», – резюмує Тимчук.

Нагадаємо, у ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України», які начебто планували «організацію диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим».

У Міністерстві оборони України вже спростували цю інформацію ФСБ Росії, заявивши, що ФСБ перетворилася на фабрику брехні.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також спростувало інформацію ФСБ РФ про те, що в Севастополі нібито було затримано співробітників ГУ.

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд окупованого Росією Севастополя заарештував на два місяці трьох «членів диверсійної групи Міноборони України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: