«Ганьба, покидьку!»: журналістів не пускали на засідання щодо скарг проти Холодницького

«Ганьба, покидьку!»: журналістів не пускали на засідання щодо скарг проти Холодницького

Журналісти надалі стукають у двері та вимагають їх впустити на засідання

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів має розглядати питання дисциплінарної відповідальності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Спершу засідання мало відбутись у закритому режимі у Національній академії прокуратури України. Пізніше було зроблене подання про відкритий режим за участі журналістів, проте сьогодні, 26 липня, представників ЗМІ не пустили на засідання КПДК.

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вийшов із зали засідань та почав заспокоювати журналістів. Натомість хтось з них обізвав його «покидьком». Журналісти надалі стукають у двері, кричать «Ганьба!» та вимагають їх впустити на засідання.

Нагдаємо, НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» в його робочому кабінеті.

Однак генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просять кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

Пізніше стало відомо, що доповідач комісії рекомендує притягнути Холодницького до догани замість звільнення.

Засідання КДКП, на якому розглядатимуть скарги проти Холодницького, має відбутися 26 липня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: