«Газпром» не оскаржуватиме рішення Стокгольмського арбітражу

«Газпром» не оскаржуватиме рішення Стокгольмського арбітражу

22 грудня арбітражний суд повністю відхилив вимоги «Газпрому» за положенням «бери або плати» на суму $56 млрд

Російський «Газпром» не планує оскаржувати рішення Стокгольмського арбітражного суду щодо спору з українським «Нафтогазом».

Про це заявив журналістам заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв, передає ТАСС.

«Там нічого нового немає. Рішення арбітражу набуло чинності. Навіщо?», - сказав він, відповідаючи на запитання, чи буде холдинг оскаржувати рішення суду.

Як повідомляв «Главком», 22 грудня НАК «Нафтогаз України» заявила про перемогу в Стокгольмському арбітражі у справі щодо контракту на постачання газу по всіх спірних питаннях.

За даними компанії, арбітражний суд повністю відхилив вимоги «Газпрому» за положенням «бери або плати» на суму $56 млрд.

Крім того, «Нафтогаз» домігся зменшення майбутніх обов'язкових річних обсягів більш ніж в 10 разів відповідно його фактичних потреб в імпорті газу.

Водночас у російському «Газпромі» заявили, що Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма 22 грудня зобов'язав НАК «Нафтогаз України» сплатити на користь «Газпрому» суму простроченої заборгованості за постачання газу в розмірі $2,019 млрд.

«Нафтогаз» судиться з «Газпромом» з 2014 року з двох великих питань - ціни на російський природний газ і транзит газу.

В обох випадках російська сторона подавав зустрічні позови до України. Сукупна сума позовних вимог НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» понад $42,5 млрд, зустрічних вимог «Газпрому» – $47,1 млрд.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: