«Газпрому» відмовили в оскарженні штрафу АМКУ на 171 млрд гривень

«Газпрому» відмовили в оскарженні штрафу АМКУ на 171 млрд гривень
Глава Газпрому Олексій Міллер 

У 2017 році суд зобов’язав «Газпром» виплатити до Державного бюджету України більше 171 мільярда гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції

Київський апеляційний госпсуд відмовив у задоволенні скарги на штраф Антимонопольного комітету України у 171 мільярд гривень, накладений на російський «Газпром».

Про це повідомляє прес-служба суду.

«Своєю ухвалою від 13 березня 2018 у справі № 910/18299/16 КАГС відмовив ПАТ «Газпром» у задоволенні апеляційної скарги та залишив без змін ухвалу місцевого суду щодо механізму виконання судового рішення», - йдеться у повідомленні.

У 2017 році суд зобов’язав «Газпром» виплатити до Державного бюджету України більше 171 мільярда гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Але компанія продовжує оскаржувати рішення та дії державного виконавця.

Для «Газпрому» це не єдина судова справа. 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Російська енергетична компанія «Газпром» заявила, що не згодна з рішенням Стокгольмського арбітражу  Російська сторона також заявила про неможливість відновити постачання газу Україні через відсутність додаткових угод.

2 березня «Газпром» заявив, що готовий розірвати газові контракти з Україною.

Головний комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко повідомив, що НАК «Нафтогаз України» може піти ще на один судовий розгляд з російським «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі - щодо заниженої транзитної ставки.

Крім того, «Нафтогаз» нарахував «Газпрому» $2,5 мільйона пені. Тоді як «Газпром» назвав «Нафтогаз» здирником.

У понеділок, 5 березня, «Нафтогаз» отримав від «Газпрому» повідомлення про розірвання контракту.

Після цього «Нафтогаз» заявив про закриття свого офісу в Росії.

6 березня стало відомо, що російська компанія «Газпром» подає апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу у справі про постачання газу. 

Крім того Росія не планує тристоронні переговори щодо «газової війни».

У Європарламенті заявили про необхідність скорочення газової залежності від РФ.

Читайте також: 

Стокгольмнаш. Усі наслідки перемоги України у Міжнародному арбітражі

Стокгольмська трагедія Гройсмана

Третя газова війна. Чому зірвався бліцкриг Москви

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: