Генерал СБУ розповів, чи можливе загострення на Донбасі через убивство Мотороли

Генерал СБУ розповів, чи можливе загострення на Донбасі через убивство Мотороли
Моторолу поховають в окупованому Донецьку 19 жовтня

Це вбивство не стане підставою для початку широкомасштабної війни у нинішніх умовах

Генерал-лейтенант, колишній керівник Головного управління розвідки МОУ та екс-заступник голови СБУ Олександр Скіпальський в інтерв’ю «Главкому»розповів, чи загрожує Україні загострення ситуації на сході через ліквідацію терориста Мотроли.

«Ні, через таких шавок конфлікт не загострюється, – вважає Скіпальський. – Це вбивство не стане підставою для початку широкомасштабної війни у нинішніх умовах, коли Росія вже показала себе».

«Це раніше, коли він (Путін. – «Главком») загарбав Крим, світова спільнота бачила, що він хлопчик не зовсім хороший, але сподівалися, що до війни не дійде. А тепер зовсім інша оцінка Росії, почалася її ізоляція. Тож через одного злочинця розв’язувати війну – це смішно», – наголосив колишній розвідник.

Як повідомлялось, один з найбільш жорстоких бойовиків «ДНР» Арсен Моторола Павлов загинув 16 жовтня. Коли терорист повертався додому, в ліфті спрацював саморобний вибуховий пристрій. Бойовик дістав травми, несумісні з життям. У СБУ та МВС підтвердили смерть бойовика.

У терористичних угрупованнях «Л/ДНР», не дочекавшись результатів розслідування, поспішили звинуватити Київ у вбивстві терориста. Російські пропагандистські ЗМІ також мусують лише цю версію.

Ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що за ліквідацією Мотороли стоять українські спецслужби, та звинуватив Київ у порушенні перемир’я. Він пообіцяв помститися за «близького друга». «Не лише тут, а й у Житомирі, Харкові, Дніпрі, Києві... Коли ми прийдемо до вас додому, ніякої милості до вас не буде... Ця смерть для нас – не просто виклик, а виклик усій «республіці». Ходіть тепер і бійтеся», – заявив ватажок бойовиків.

Також терорист Гіві обіцяє «зрівняти з землею» кожне українське місто за смерть Мотороли.

Нагадаємо, Моторолу завтра поховають з «військовими почестями». Прощатимуться у театрі опери та балету.

Читайте матеріал «Главкома»: «Звідки взявся Моторола. 10 фактів з біографії терориста»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: